otsikkokuva

otsikkokuva

Erään tunnetun sadun opettamana tykkään leikkiä nuuskijaa: laittaa käteni kirpparipöytään tai alekoriin ja saada kiehtovia kankaita aarteekseni. Samoin uppoudun joskus kaavalehtien ääreen ja löydän kuin löydänkin kaavoja, joissa on melkein hopeiset reunat.

Olen jatkanut leikkiä yhdistämällä näitä löytöjä. Kankaista on tullut vaatteita tai muuta pehmeää. Voit yhtyä tähän leikkiin tutustumalla aarteisiini. Jos joku niistä miellyttää sinua, voit saada sen omaksesi.

perjantai 28. marraskuuta 2014

Pieni ja pippurinen

Tämä punapippuri-kangas halusi päästä jouluiseksi mekoksi. Mielestäni Marimekon kankaat vaativat yksinkertaisen mallin, mikä sitten antoi minulle mukavan haasteen: jotain erilaista ja uutta mutta selkeää ja kaunista. Jotain, jossa on jokin juttu. Lopulta lähdin liikkeelle suorakaiteen mallisista palasista, joita muokkasin tyyliin, jonka löysin eräästä 70-luvun tanskalaisesta (kai?) lastenvaatekirjasta (Bornetoj du selv kan sy 0-4 år). Suorakaiteet laskostuivat yläosasta sopivan levyisiksi ja hihat saivat kainaloihin vähän pyöreyttä. Pääntielle alavara, niskaan halkio ja nappi. Helma riittävän lyhyt.
Karoliina, kiitos tuosta kirjasta! :)

Mekko on tässä n. 122-senttisen tytön yllä. Jälleen kerran suunnittelin mallin kuitenkin sellaiseksi, että se on pitkään käyttökelpoinen. Koska hihoja ei ole istutettu pyöreästi, yläosaan tulee väljyyttä, joka mahdollistaa eri kokoiset tytöt sen sisälle. Pienemmällä tytöllä hihat ovat täyspitkät, ja isommalla tytöllä mekko muuttuu paidaksi, jossa on 3/4hihat. Koko on siis 116/122/128cm.

Mekon pituus on 60cm, olka-hihapituus 41cm. 
27e + postituskulut 2,5e

Ps. Tähän mennessä olen tehnyt vaatteita sarjatyyliin eri kokoisena niin paljon kuin kangasta on riittänyt. Nyt jätän mekon tähän yhteen kappaleeseen. Punapippuria on vielä jäljellä, joten jos haluaisit tällaisen mekon eri kokoisena, ota yhteyttä!
 

2 kommenttia:

  1. Onpa kerrassaan nätti mekko! Tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo mainitsemani kirja oli kyllä ihan mainio, pistää väkisinki keksimään kaavoja ite. :)

      Poista