otsikkokuva

otsikkokuva

Erään tunnetun sadun opettamana tykkään leikkiä nuuskijaa: laittaa käteni kirpparipöytään tai alekoriin ja saada kiehtovia kankaita aarteekseni. Samoin uppoudun joskus kaavalehtien ääreen ja löydän kuin löydänkin kaavoja, joissa on melkein hopeiset reunat.

Olen jatkanut leikkiä yhdistämällä näitä löytöjä. Kankaista on tullut vaatteita tai muuta pehmeää. Voit yhtyä tähän leikkiin tutustumalla aarteisiini. Jos joku niistä miellyttää sinua, voit saada sen omaksesi.

perjantai 16. tammikuuta 2015

Aurinkoa näkyvissä

Melkeinpä nolottaa tulla taas esiin. Minä luulen, että blogini ei tunnista joulukuuta. Jouluun liittyy niin paljon omaa mukavaa, että koko kuukausi hupsahti. Ja vielä tammikuutakin hyvän matkaa, ennen kuin ompelukone ja aika ylsi joutojouto-ompeluun. Joulukuussa virkkasin kuusenkoristeita ja ompelin pöksyjä ihanille ihmisille lahjaksi. Ja sitten taisi olla muutakin jouluaskaretta. Ja reissua.

Mutta.

Kun hanget on näissä nykyoloissa korkeat nietokset, ja valo lisääntyy vauhdilla (jopa niin, että kohta 2-vuotiaamme innostui sanomaan ensimmäisen lauseensa "Auti paittaa."), minä kaivoin esiin yhden rakkaimmista aarteistani: vanhan tikatun päiväpeitteen. Olkaa hyvät!


Liivihame on kokoa 90-100.


Henkseleissä on kahdet nepparit. Lyhyemmällä säädöllä hameen pituus on 50cm, pidemmällä säädöllä 53 cm. Helman leveys 40cm. Koko riippuu myös siitä, haluaako hametta käyttää reiluna vai 70-luvun naftina...


Liivihame 14e + postituskulut 2,5e.


Ja toinen takapuolen pehmike. Hameen helman korkeus 25cm ja leveys 52cm. Resorin korkeus 10cm. Koko 104-122, riippuen taas mausta.
13e + postituskulut 2,5e.

Molempien tuotosten malli on oma, joskin ensimmäiseen sain apua vanhoista henkselihousuista. Ja materiaalina oli siis sellainen peitto, jossa kahden erilaisen puuvillakankaan välissä on vanu. 


Kiitos menneestä syksystä kaikille teille lukijoille! Kiitos myös kannustavista kommenteista ja mielenkiinnosta!
 Reipasta, valoisaa ja kaikinpuolin onnellista uutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

4 kommenttia:

 1. En melkein kestä tätä nostalgian tunnetta! Meillä oli lapsena tuollaiset tikatut punavalkoiset päiväpeitot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kauan mietinkin, että laitanko kankaasta lapsille uudet päiväpeitot, vai silppuanko sen. Näin kävi. Uskoisin, että jos näitä peittokankaita tulis nyt uutena myyntiin, niin menekki olis huima. Samoin kuin Sarah Kay -kankaat. Jos joku lukija tietää, että näitä jossain on tarjolla, niin vinkit ovat tervetulleita!

   Poista
 2. Tämä oli oikea hyvänmielen postaus! :) Aivan ihania mekkoja ja hameita.

  VastaaPoista